top of page

OM MIG

Jag som driver NEA Hästhälsa heter Anki Eriksson. Jag är sedan 2012 utbildad hästakupunktör vid TCM-center i Falun och studerade till hästmassör på Axelsons animal massage school där jag blev klar 2014.

Jag har också utbildning i Reiki Healing, vilket jag använder på både djur och människor, samt Kinesiologi tejpning som fungerar utmärkt på både häst och ägare.

Under 2015/16 gick jag utbildningen "Hästens förutsättning för arbete" på Bys i Skara med Anders Eriksson som huvudlärare. Där fick vi bla fördjupade kunskaper inom tömkörning, så jag erbjuder också stöttning och hjälp inom det området. 

Vid Bys i Skara har jag gått kursen "Sadeltillpassning i praktiken" för att lära mig grunderna i hur en sadel ska passas in på hästen. 

Förutom massage och akupunktur använder jag mig också av Dorn-metoden i mina behandlingar, både på häst och människa. Det är en mild korrigeringsteknik av snedheter i kroppen.

Jag har under åren kontinuerligt vidareutbildat mig och några andra exempel på vad jag använder mig av i mina behandlingar är koppning, fasciarelease och en metod som hjälper och aktiverar förbindelserna mellan kropp-hjärna-nervsystem. En väldigt spännande, stillsam men otroligt effektiv metod!

 

Min verksamhet finns i Linköping, men jag utgår också från Sankt Anna skärgård utanför Söderköping. Där finns vår familjs hästgård där vi just nu har halvblodshästar med dressyrinriktning. Jag är alltså uppvuxen med hästar och har haft hästar i hela mitt liv.

Jag har alltid intresserat mig för helheten, att ha en väl fungerande, frisk och glad häst. Därför valde jag att utbilda mig inom friskvård för hästar.

Jag är ansvarsförsäkrad och är medlem i Komplementärmedicinska riksförbundet.

 

bottom of page